Ekologisk matkasse

Ekologisk matkasse är ett bra val för dig som prioriterar livsmedel som smakar på riktigt utan syntetiska tillsatser. Ekologisk matkasse innehåller ekologiska råvaror som fått växa och mogna naturligt. Ekologisk mat är ett hälsosamt val med ekologiska råvaror av hög kvalitet. De ekologiska matkassarna finns i flera varianter för att passa både barn och vuxna

Mathem välj din egen veckomeny
Personer
2-100 personer
Middagar
Du bestämmer
Pris från 199kr
FRAKT Gratis från 700kr
Leveransdagar: M T O T F L S
2 personer
Personer
2 personer
Middagar
3-5 måltider
Pris från 599kr
FRAKT Gratis
Leveransdagar: M T O T F L S
Originalkassen
Personer
2-4 personer
Middagar
3-5 middagar
Pris från 609kr
FRAKT 49kr
Leveransdagar: M T O T F L S
Premium
Personer
1-8 personer
Middagar
4 middagar
Pris från 650kr
FRAKT Gratis
Leveransdagar: M T O T F L S
Linas Klassiskt
Personer
2-4 personer
Middagar
3-5 middagar
Pris från 659kr
FRAKT Gratis
Leveransdagar: M T O T F L S
Betterfeast Vardagslådan
Personer
1 person
Middagar
Matlådor i 5 dagar
Pris från 852kr
FRAKT Gratis
Leveransdagar: M T O T F L S

Varför ska man välja en ekologisk matkasse?

För dig som vill välja miljösmart och hälsosamt är ekologiska matkassar det givna valet. Ekologisk mat framställs med ansvarsfull produktion och bra djurhållning. Höga krav på djurskydd och djurhälsovård gör att djuren får en bra tillvaro. Man är försiktig med att behandla djuren med antibiotika i onödan, eftersom det ökar risken för antibiotikaresistens. Djuren får ekologiskt foder och har tillgång till utevistelse. När du väljer ekologisk mat väljer du också med omtanke om djur och natur.

Eftersom man inte använder bekämpningsmedel när man odlar ekologisk mat så slipper du få i dig ohälsosamma rester av kemikalier när du äter. När man odlar ekologiska råvaror används inte heller konstgödsel utan man tar tillvara naturlig gödsel från djur. Ekologisk matkasse innebär även att det är färre tillsatser i maten, och då bara tillåtna tillsatser för ekologisk odling. Ekologisk mat är alltså en renare produkt utan konstgjorda tillsatser.

Ekologisk matkasse är ett bra val för dig som vill ha hälsosamma och miljövänliga råvaror.

Kvalitativa råvaror i ekologiska matkassar

  • Ekologiska matkassar innehåller ekologiska råvaror utan rester från bekämpningsmedel, syntetiska tillsatser och kemikalier.
  • Mer grönsak och mindre vatten gör ekologiska råvaror smakrika och smakar inte urvattnat.
  • Köttet håller hög kvalitet från djur som strövat fritt i hagarna och ätit naturligt foder.
  • Flera ekologiska matkassar främjar närproducerad och säsongsbetonade ekologiska råvaror, vilket gör den ekologiska matkassen till ett extra hållbart och miljövänligt alternativ.
  • Ekologisk mat kommer från ekologiskt certifierade och kontrollerade jordbruk.

Olika ekologiska matkassar

Det finns många ekologiska matkassar att välja mellan från olika prisnivåer. Flera av de ekologiska matkassarna är veganska eller vegetariska med protein som kommer från växtriket. Ett flertal ekologiska matkassar innehåller också fisk, fågel eller kött. Det finns även ekologisk matkasse med gluten och laktosfria ingredienser.

Om du är öppen för en mix av ekologiska råvaror och konventionellt odlade råvaror finns flera alternativ att välja mellan med delvis ekologiska matkassar där en viss andel är ekologiska råvaror. Använd jämförelsetjänsten för att ta reda på vilken av de ekologiska matkassarna som passar dig bäst.

Ekologisk matkasse för barn

Med ekologisk matkasse för barn får du rätter som är utvalda och komponerade för att passa barn. De barnvänliga recepten är lätta och roliga att tillaga och barnen kan vara delaktiga både när ni väljer rätter och när den ekologiska maten ska tillagas. Ekologisk matkasse för barn fungerar för hela familjen, vilket gör att det blir ett bra och praktiskt val för nöjda barn och vuxna. Ingredienser kan lätt tas bort och uteslutas, eller ersättas med någonting annat. Gröna godbitar av ekologisk mat kan presenteras i ”prova på” skålar och serveras bredvid för att erbjuda smaktestning av nya ekologiska råvaror. Ett sätt att inspirera och utöka antalet godkända smaker och intresse för ekologisk mat i barnsmakpanelen. Många barn är också mycket medvetna om miljö och natur, och bryr sig om djuren. För de miljömedvetna barnen är ekologisk matkasse ett smart alternativ.

Genom att handla ekologiskt ger dig det en garanti att djuren har fått bra förutsättningar till bättre liv, och på så vis blir djurhållningen bättre än vanligt.

Innehållsförteckning
crossmenu